Forum www.dzidziusie.fora.pl Strona Główna www.dzidziusie.fora.pl
Dzidziusie.Każde dziecko jest cudem. Słaba, delikatna istotka, z którą wszystko się zmienia: złoczyńcy miękną, zrozpaczeni znowu wierzą w życie.
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Nasze tricki :)
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.dzidziusie.fora.pl Strona Główna -> KUCHNIA
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marieta84
THE BEST UŻYTKOWNIK



Dołączył: 03 Gru 2007
Posty: 1014
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 0:30, 30 Gru 2007    Temat postu: Nasze tricki :)

No właśnie.... czyli kulinarne sekrety ułatwiające życie! Wesoly

To może ja zacznę (pewnie niektóre znacie)
-aby z cytryny łatwiej było wycisnąć sok turlajmy ją przez kilkanaście sekund na blacie, albo włóżmy ją na ok 10-20 sek. to mikrofali
-lepiej nie smażyć na oliwie z pierwszego tłoczenia (lepiej sprawdza się olej)
-w shakerze można zrobić wspaniały sos vinegret (shaker można zastąpić słoiczkiem;))
-robiąc sałatkę warzywną sól dodajmy tuż przed podaniem, inaczej warzywa puszczą dużo soku.
-aby ryż był sypki do wody dodajmy kilka kropli soku z cytryny Wesoly

Teraz czekam na Wasze propozycje Wesoly


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mritula
Administrator (√ιק)



Dołączył: 27 Lis 2007
Posty: 2742
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lublin

PostWysłany: Nie 0:33, 30 Gru 2007    Temat postu: Re: Nasze tricki :)

marieta84 napisał:


To może ja zacznę (pewnie niektóre znacie)
-aby z cytryny łatwiej było wycisnąć sok turlajmy ją przez kilkanaście sekund na blacie, albo włóżmy ją na ok 10-20 sek. to mikrofali


ŁaŁ :shock: :shock: :shock:


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez mritula dnia Nie 2:03, 30 Gru 2007, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marieta84
THE BEST UŻYTKOWNIK



Dołączył: 03 Gru 2007
Posty: 1014
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 1:35, 30 Gru 2007    Temat postu:

??? :roll: :roll: :roll:

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mritula
Administrator (√ιק)



Dołączył: 27 Lis 2007
Posty: 2742
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lublin

PostWysłany: Nie 2:03, 30 Gru 2007    Temat postu:

No jestem w szoku ,że takie dziwne rzeczy można robić Wesoly

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marieta84
THE BEST UŻYTKOWNIK



Dołączył: 03 Gru 2007
Posty: 1014
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 4:17, 30 Gru 2007    Temat postu:

:lol: :lol: :lol:

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
joanna_ros
Moderator



Dołączył: 16 Gru 2007
Posty: 4424
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Swarzędz

PostWysłany: Nie 20:58, 30 Gru 2007    Temat postu:

żeby czosnek się lepiej obierał należy go nadusić przed obieraniem hahah inna mądrość mi do głowy narazie nie przychodzi
jeszcze mi się przypomniało mięso solimy pod koniec smażenia bo inaczej zrobi się twarde ale to pewnie wszyscy wiedzą bo mistrzem kuchni to ja nie jestem
:lol: :lol: :lol: :smile: :smile: :smile:


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez joanna_ros dnia Nie 21:00, 30 Gru 2007, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
.:Venicee:.
Site Admin



Dołączył: 04 Gru 2007
Posty: 4087
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków

PostWysłany: Śro 23:03, 02 Sty 2008    Temat postu:

jejuuu to ja aż taka lewa jestem??? żadnych trików nie znam...fiuufiuufiuu

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marieta84
THE BEST UŻYTKOWNIK



Dołączył: 03 Gru 2007
Posty: 1014
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 11:09, 03 Sty 2008    Temat postu:

O tym, że mięso solimy dopiero pod koniec smażenia to nie wiedziałam... pewnie dlatego zawsze wychodziło jak podeszwa Zawstydzony

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
joanna_ros
Moderator



Dołączył: 16 Gru 2007
Posty: 4424
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Swarzędz

PostWysłany: Pią 16:04, 04 Sty 2008    Temat postu:

przypomniało mi się jeszcze z cebulą
lepiej sie obiera gdy się przekroi na pół
mi pomaga żeby nie płakać to solę deskę na której ją kroję


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
1985Magda
THE BEST UŻYTKOWNIK



Dołączył: 11 Gru 2007
Posty: 833
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mysłowice

PostWysłany: Nie 20:00, 06 Sty 2008    Temat postu:

Mi do głowy przychodzi tylko to:
Nie dodaje się do pierogów jajka, bo stają się twarde
ale pewnie to wiecie Wesoly


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
joanna_ros
Moderator



Dołączył: 16 Gru 2007
Posty: 4424
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Swarzędz

PostWysłany: Pon 23:45, 07 Sty 2008    Temat postu:

to nie wiedziałam w sumie nie robiłam nigdy pierogów

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marieta84
THE BEST UŻYTKOWNIK



Dołączył: 03 Gru 2007
Posty: 1014
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 0:19, 08 Sty 2008    Temat postu:

No proszę ile ciekawych rzeczy się można dowiedzieć Wesoly
Ja też nigdy sama nie robiłam pierogów Zdziwiony Wstyd


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
agathee69
THE BEST UŻYTKOWNIK



Dołączył: 12 Gru 2007
Posty: 850
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 9:32, 08 Sty 2008    Temat postu:

moja mama dodaje jajko do ciasta pierogowego i normalnie rozplywaja sie w ustach Jezyk

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marieta84
THE BEST UŻYTKOWNIK



Dołączył: 03 Gru 2007
Posty: 1014
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 14:43, 08 Sty 2008    Temat postu:

to jak jest z tymi pierogami??
Bo ja się nie znam kompletnie Wstyd


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
agathee69
THE BEST UŻYTKOWNIK



Dołączył: 12 Gru 2007
Posty: 850
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 14:58, 08 Sty 2008    Temat postu:

trzeba samemu wypróbować i się przekonać Jezyk

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.dzidziusie.fora.pl Strona Główna -> KUCHNIA Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin