Forum www.dzidziusie.fora.pl Strona Główna www.dzidziusie.fora.pl
Dzidziusie.Każde dziecko jest cudem. Słaba, delikatna istotka, z którą wszystko się zmienia: złoczyńcy miękną, zrozpaczeni znowu wierzą w życie.
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Szukam przepisu......
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.dzidziusie.fora.pl Strona Główna -> KUCHNIA
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mritula
Administrator (√ιק)



Dołączył: 27 Lis 2007
Posty: 2742
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lublin

PostWysłany: Pon 13:55, 21 Sty 2008    Temat postu: Szukam przepisu......

Tu piszmy jakich przepisów szukamy.....


Ja potrzebuję przepisu na pyszne racuchy przewala oczami takie na szybko z jabłkami....plissssssssssssssssss!!!


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez mritula dnia Czw 1:59, 31 Sty 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
joanna_ros
Moderator



Dołączył: 16 Gru 2007
Posty: 4424
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Swarzędz

PostWysłany: Pon 14:02, 21 Sty 2008    Temat postu:

ja nie pomogę ale zajrzy na tą stronkę [link widoczny dla zalogowanych]

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mritula
Administrator (√ιק)



Dołączył: 27 Lis 2007
Posty: 2742
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lublin

PostWysłany: Pon 14:14, 21 Sty 2008    Temat postu:

DZIĘKI Wesoly Wesoly

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez mritula dnia Pon 14:14, 21 Sty 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mritula
Administrator (√ιק)



Dołączył: 27 Lis 2007
Posty: 2742
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lublin

PostWysłany: Pią 14:44, 25 Sty 2008    Temat postu:

Proszę o przepis na buraczki gotowane ...takie do mieloniaczka Padam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marieta84
THE BEST UŻYTKOWNIK



Dołączył: 03 Gru 2007
Posty: 1014
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 14:50, 25 Sty 2008    Temat postu:

No to na mnie chyba nie ma co liczyć Jezyk
Ja kupuję w budzie z surówkami i podgrzewam Hyhy


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
beata
Moderator



Dołączył: 28 Lis 2007
Posty: 1275
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lublin

PostWysłany: Pon 15:25, 28 Sty 2008    Temat postu:

surowe buraczki zcieramy na tartce o grubych oczkach(jak kto woli można na małych oczkach),zalewamy wodą-tak, żeby je przykryć!dodajemy jarzynkę i gotujemy do miękkości!dodajemy zesmażoną cebulkę,zagotowywujemy,wlewamy śmietanę skłóconą z mąką lub samą śmietanę i robimy białą zasmażkę z mąki+sól,pieprz(jak ktoś woli kwaśniejsze można dodać kwasek cytrynowy ew.sok z cytryny lub ocet-ja nie dodaję!)!smacznego!

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mritula
Administrator (√ιק)



Dołączył: 27 Lis 2007
Posty: 2742
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lublin

PostWysłany: Pon 16:28, 28 Sty 2008    Temat postu:

beata napisał:
surowe buraczki zcieramy na tartce o grubych oczkach(jak kto woli można na małych oczkach),zalewamy wodą-tak, żeby je przykryć!dodajemy jarzynkę i gotujemy do miękkości!


Ja myślałm,że najpierw się gotuje ,a potem zciera Wstyd

Cytat:
wlewamy śmietanę skłóconą z mąką lub samą śmietanę i robimy białą zasmażkę z mąki+sól,pieprz


Gdzie wlewamy do całości czy na patelnię? Wstyd


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez mritula dnia Pon 16:29, 28 Sty 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
beata
Moderator



Dołączył: 28 Lis 2007
Posty: 1275
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lublin

PostWysłany: Pon 18:44, 28 Sty 2008    Temat postu:

można gotować w całości,nie obierając-po ugotowaniu obrać i zetrzeć-dalej j.w.(stary,tradycyjny sposób) lub jak podałam w moim przepisie!śmietanę lub zasmażkę wlewamy do buraczków.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
agathee69
THE BEST UŻYTKOWNIK



Dołączył: 12 Gru 2007
Posty: 850
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 18:49, 28 Sty 2008    Temat postu:

to ja jutro zrobię buraczki według przepisu Beaty Wesoly

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mritula
Administrator (√ιק)



Dołączył: 27 Lis 2007
Posty: 2742
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lublin

PostWysłany: Pon 19:02, 28 Sty 2008    Temat postu:

A ja pojutrze do mieloniacza Hyhy

Dzięki beatka


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mritula
Administrator (√ιק)



Dołączył: 27 Lis 2007
Posty: 2742
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lublin

PostWysłany: Czw 13:52, 31 Sty 2008    Temat postu:

A czy któraś z koleżanek ma przepis na faworki...tak z ciekawości Mruga

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
.:Venicee:.
Site Admin



Dołączył: 04 Gru 2007
Posty: 4087
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków

PostWysłany: Sob 17:29, 23 Lut 2008    Temat postu:

DZieWczyNy! powiedzcie-napiszcie jak robicie devolaye?????
plisssssss ......


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
beata
Moderator



Dołączył: 28 Lis 2007
Posty: 1275
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lublin

PostWysłany: Sob 22:51, 23 Lut 2008    Temat postu:

ubijam pierś kurczaka!szykuję panierkę:bułka tarta z wegetą i rozbite jajka!zawijam schłodzona kostkę masła w rozbitą piers kurczaka,obtaczam raz w bułce potem w jajku potem znów w bułce i na rozgrzany tłuszcz!i już!

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kama
SUPER UŻYTKOWNIK



Dołączył: 27 Maj 2008
Posty: 460
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bydgoszcz

PostWysłany: Pon 12:39, 16 Cze 2008    Temat postu:

Beata ale oprócz masła nie dajesz jeszcze sera albo pieczarek?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mritula
Administrator (√ιק)



Dołączył: 27 Lis 2007
Posty: 2742
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lublin

PostWysłany: Sob 15:58, 18 Paź 2008    Temat postu:

Prawdziwy devolay jest tylko z masłem. Z innymi składnikami, to już roladki Mruga

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.dzidziusie.fora.pl Strona Główna -> KUCHNIA Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin